Kompetencer til et Grønt Danmark

Virksomheders udvikling og vækst er afhængig af dygtige medarbejdere, men ifølge en analyse fra SMV Danmark er andelen af små og mellemstore virksomheder, der er begrænset af mangel på arbejdskraft steget fra ca. 7 til 36% siden 2010. I de seneste år har tendensen desværre været den samme. Danmarks står lige nu i en krise i forhold til at kunne skaffe tilstrækkelig med arbejdskraft.


Denne tendens ses også i Midt- og Vestjylland, hvor der er mangel på kvalificeret arbejdskraft inden for specifikke områder. Derfor igangsatte Business Region MidtVest tilbage i 2019 et systematisk arbejde på at tiltrække kvalificerede internationale medarbejdere til området, ligesom der også er fokus på at fastholde og støtte internationale studerende i at blive ansat i virksomheder, der har brug for deres kompetencer.

Nationalt perspektiv skal styrke indsatsen

For at stå så stærkt som muligt i konkurrencen om internationale talenter er Business Region MidtVest en primær partner i det nationale talenttiltrækningsprogram, Kompetencer til et Grønt Danmark, som har til formål at højne det samlede niveau for tiltrækning, modtagelse og fastholdelse i hele Danmark, så vi uanset konjunkturudviklingen har adgang til højt specialiseret arbejdskraft, faglært arbejdskraft og talenter, der kan være med til at udvikle Danmark nu og i fremtiden. Læs mere om TalentTDK her. Læs om det regionale initiativ Headstart Career her.

Kompetencer til et Grønt Danmark arbejder i to spor

State of Denmark som er målrettet højtuddannede internationale kandidater. Mangler din virksomhed højtuddannede profiler som f.eks. IT udviklere og ingeniører, og er I interesserede i at lede internationalt efter jeres nye kolleger, så tag fat i os. Vi laver online kampagner målrettet højtuddannede kandidater i hele verden og vi laver løbende kommunikation med det formål at stille Danmark stærkt i konkurrencen om de bedste medarbejdere. 

Future Generator som er målrettet internationale faglærte kandidater. Ønsker din virksomhed at brande stillingsopslag til faglærte internationale kandidater i Europa, eller ønsker I at sparring om modtagelse og fastholdelse af jeres internationale faglærte medarbejdere, så tage fat i os. Vi arbejder blandt andet med profilerne smede, svejsere, maskinarbejdere, industriteknikere, industrielektrikere, CNC og automation inden for brancherne jern/metal og bygge/anlæg. 

Psst...

Vil du gerne se flere kampagnevideoer, så tag et kig på State of Denmarks kanal her.

Kontakt

 

Buster Urban Kudsk Jørgensen

Projektleder, KTDK 

  +45 2260 9849

 buster.jorgensen@br-mv.dk

 

 

 

Louise Faurby Jeppesen

Kommunikationskonsulent, Headstart Career og KTDK

 +45 2157 2246

 louise.jeppesen@br-mv.dk