Headstart - et fælles internationalt talenttiltrækningsprogram

Et tæt samarbejde mellem Business Region MidtVest, Business Region Aarhus og Copenhagen Capacity skal sikre velkvalificeret arbejdskraft til udviklingen af midtjyske virksomheder igennem et tre-årigt program, som er delvist finansieret af EU.

Virksomheders udvikling og vækst er afhængig af dygtige medarbejdere. Det gælder i Midtjylland og i Danmark generelt og derfor er Business Region MidtVest, Business Region Aarhus og Copenhagen Capacity gået sammen om at skabe et internationalt talenttiltrækningsprogram, Headstart, der kan sikre, at vi i Midtjylland fortsat kan tiltrække og fastholde velkvalificeret arbejdskraft. Programmet er delvist finansieret af EU.

Headstart vil samle områdets virksomheder i en fælles indsats for at tiltrække og fastholde de medarbejdere, regionens virksomheder har brug for nu, om fem år og i fremtiden. En fælles tværkommunal strategisk indsats skal sikre programmets succes. Herigennem øger vi synligheden af vores virksomheder og ikke mindst potentielle karriereveje og økosystemer af virksomheder, så mulige kandidater finder en destination med mange jobmuligheder.

Vi skal også øge synligheden af området som et attraktivt sted at bo med mange muligheder både på og udenfor arbejdspladsen. Der er behov for at nytænke formater og kanaler, så de tilpasses et moderne globaliseret mediebillede, hvor det er økonomisk uoverkommeligt for den enkelte virksomhed alene at nå relevante målgrupper gennem annoncering. Konkrete tiltag inkluderer en fælles job- og brandingplatform, headstartcareer.dk, og etableringen af et ambassadørnetværk af herboende og nye medarbejdere.

Mangler I kvalificeret arbejdskraft i jeres virksomhed og vil I være med i Headstart? Så kontakt forretningsudvikler i Business Region MidtVest Anne Louise Møller direkte på anne.louise.moeller@br-mv.dk eller +45 22132317