Madmødet 2020 bliver til Madmødet 2021

Til de af vores mad-interesserede læsere, der har svært ved at vente til maj måned næste år, kommer her et lille indblik i forberedelserne og en kort opsummering af, hvad vi på nuværende tidspunkt ved om Madmødet 2021.

 

Hvorfor Madmødet?

Madmødet bliver den første og største fælles fejring af Midt- og Vestjyllands fantastiske fødevarer i dagene 27. – 30. maj. Madmødet kommer til at foregå i hele Midt- og Vestjylland - hos landmænd, fiskere, i byerne, i kulturinstitutioner, i naturen og andre særlige steder.

Madmødet er samtidig en række møder i løbet af året, hvor producenter, virksomheder og forbrugere mødes og udvikler nye produkter og idéer.

Deltagerne er os alle i Midt- og Vestjylland - os der høster, fisker, tilbereder, bestemme,r og os der spiser! Udover det får vi naturligvis også udefrakommende gæster, som er interesserede i lokalt producerede fødevarer.

Vi får blandt andet besøg af Fødevareminister Mogens Jensen, som har meldt sin ankomst til Madmødet 2021.

 

Events som flytter med til 2021

Allerede nu ved vi, at følgende arrangementer også er på plakaten i 2021:

 

Madcaminoen

Henover Madmødet 2021 inviterer Vesterhavscaminoen alle eventyrsultne vandrere til at indvie en ny vandrerute fra Nationalpark Thy, gennem Lemvig kommune og til Thorsminde i Thyborøn.

De vandrende vil undervejs gøre stop ved gårde, kirker og kulturinstitutioner, fx Bovbjerg Fyr og særlige madsteder, der forbinder det vestjyske gennem mad og giver både brændstof til turen og inspirerende madoplevelser.

Spis ved bondens bord

En række gårde åbner stalddørene for alle jer, der er nysgerrige. Gårdens familie er vært og inviterer på rundvisning efterfulgt af middagsmad baseret på gårdens egne råvarer. Arrangementerne bliver til i samarbejde med landboforeningerne i Midt- og Vestjylland.

Det’ bare mad

Kom til hovedbyerne og mød lokale producenter. De medbringer egne produkter og byder på smagsprøver, som bliver tilberedt over bål af en kreativ kok. Spørg ind til råvaren, og hvordan den er dyrket og tilberedt.

Til bords...

Sammen med lokale producenter, restauranter, kokke, og kulturinstitutioner byder vi på fællesspisning i anderledes rammer. Det kan være på en kajkant, et kunstmuseum, en klint, en borg, i en bunker, i et fyr, i en lydinstallation, i et kloster eller et andet særligt sted i Midt- og Vestjylland.

Måltiderne er tilberedt med de råvarer, der er i området og de historie- og egnsfortællinger, der hører til de forskellige lokationer

Walk, Talk & Eat med en politiker

Tag med på en naturskøn 3,5 km gåtur med lokale politikere, hvor debatten trækkes ud i den vestjyske natur. Fra Jens Søndergaards Museum i Ferring til Trans Sogn Kirke med stop ved Bovbjerg Fyr, hvor der holdes en smagsprøvepause med fortællinger om Vesterhavsosten og andre vestjyske specialiteter. Laves i samarbejde med Vesterhavscaminoen.

Fremtidens Fødevarer – hvad skal vi leve af?

På Madmødet kommer vi til at diskutere fremtidens fødevarer under temaet ”Hvad skal vi leve af?”. Her skal vi kigge på, hvad mennesker fremover putter i munden, og samtidig hvad producenterne skal satse på, og hvad de skal leve af. Vi inviterer til debat med professionelle fagfolk, producenter og de helt unge landmænd og fiskere.

Robotter til lands og i luften

Tag med til Stauning Lufthavn og oplev, hvordan droner og selvkørende traktorer kan blive fast inventar i fremtidens landbrug. Som tilmeldt gæst får du også mulighed for at prøveflyve en drone.

Hotspot hos Naturkraft - Mad, natur, og læring

Naturkraft i Ringkøbing-Skjern giver en smagsprøve på, hvad stedet kan med mad. Gennem deres fokus på natur og læring udvikler de spændende nye madkoncepter til café og restaurant, som de gerne tester af på Madmødets nysgerrige gæster.

 

Madmøder 

I løbet af de næste 9 måneder vil der poppe forskellige aktiviteter op, som har rod i Madmødet. Vi bringer mere information, når nye events kommer til.

 

Følgende oplevelser er allerede planlagt:

 

Gastronomisk Værksted.

Dato meldes ud, når den er på plads.

FOODEXPO

Den 21.-23. marts 2021.