Farvel til høje produktionsomkostninger med Food Finder

Den hjælper branchens mindste fra køkken til produktion og sparer de mellemste penge. Fødevarebranchen har fået en ny hjælpende hånd i Food Finder Lønproduktion. Og det er sådan, vi udvikler branchen, lyder det fra serieiværksætter.

Dyrt produktionsudstyr, strøm, varme, vand efterfulgt af en række fejlproduktioner, som forvandler produkterne til affald i stedet for penge.

Som lille nystartet producent kan man for alvor brænde nallerne og pengepungen på høje faste omkostninger, men en ny online platform er kommet til undsætning. Navnet er Food Finder Lønproduktion og aktørerne bag er Business Region Midtvest og Danish Food Cluster

Food Finder Lønproduktion er en digital platform, hvor virksomheder i fødevarebranchen kan udbyde eller søge ledig kapacitet til fx. produktion, indpakning eller behandling af råvarer. Med Food Finder Lønproduktion kan virksomheder, som mangler faciliteter, få deres produktion dækket og virksomheder, som har overskud af kapacitet og faciliteter, undgår stillestående maskiner.

"Jeg synes, at Food Finder platformen er en virkelig god ide. Jeg ville ønske, at vi havde denne mulighed i vores egen spæde start, så vi ikke skulle købe produktionsudstyret selv – fordi det er dyrt. Det kan knække små virksomheder. Og for os som udlejer – vi vil gerne hjælpe start-ups, og ja, så får vi også en langt bedre kapacitetsudnyttelse,” fortæller Kristian Ottesen, CEO, Nordisk Tang, som er blandt de 100 virksomheder, der lejer deres produktion ud på platformen.

Matchet mellem de grønne små og de etablerede fødevarevirksomheder er godt for branchen ifølge Aqua d’Or stifter og nu stifter og ejer af drikkevarevirksomheden WiSH by SEiMEi, Allan Feldt. Han understreger, at en stor del af Danmarks indtægter og eksport kommer fra fødevarer og at Food Finder projektets mål med at etablerede virksomheder udlejer plads, ressourcer og guidance til grønne nyopstartede virksomheder er et godt eksempel på innovativ udvikling i fødevarebranchen.

"Der mangler virkelig nogle steder, hvor man kan få lavet en rigtig produktion uden at det bliver for stort og alt andet lige synes jeg, vi skal hjælpe hinanden, så vi kan få de små og grønne frem i bussen,” påpeger Allan Feldt, som også udlejer sin produktion via Food Finder Lønproduktion.

Udover at slippe for overkapacitet og tjene en skilling, ser han også andre fordele ved at udleje sin produktion:

"Jeg er selv iværksætter og jeg vil gerne hjælpe virksomheder, der har brug for starthjælp. Derudover er det spændende at møde unge mennesker med en god idé – det gør også, at jeg selv holder fingeren på pulsen,” fortæller Allan Feldt.

Food Finder platformen indeholder også to allerede etablerede elementer: Et som skal hjælpe SMV'er med at få overblik over branchens mange tilbud indenfor funding, samarbejder og inkubatorer, og et andet som skal hjælpe virksomheder indenfor fødevarebranchen med at finde kurser til efteruddannelse af deres medarbejdere. Du kan finde det hele på www.foodfinder.dk.