Madmøder skal skabe vækst og udvikling i Midt- og Vestjylland

Syv midt- og vestjyske borgmestre har netop markeret starten på en ny fødevaresatsning under overskriften Madmødet. Hundredvis af inspirerende møder og folkelige arrangementer skal bidrage til udviklingen af fødevareerhvervet og tilbyde endnu flere at blive en del af de helt særlige madoplevelser, vi har her.

Mad forbinder os. Omkring spisebordet, i marken, på fiskekutteren, i produktionskøkkenet og på tværs af kommunegrænser. Gennem Business Region MidtVest er Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Skive, Struer, Lemvig, Herning og Ikast-Brande gået sammen om at styrke Midt- og Vestjyllands fødevareerhverv. Det gør de med Madmødet, som er en lang række aktiviteter, der folder sig ud over de næste måneder og kulminerer i en fejring af landsdelens fødevarer den 14., 15. og 16. maj 2020.

Vi kommer alle til at mødes på tværs - hjemme hos den enkelte på gården, ved båden, i produktionen, på restauranten, på marken, i bryggeriet, på destilleriet, i urtehaven, på mejeriet og til fælles fest på torvet i hver af de syv hovedbyer. Der vil være madevents i alle syv kommuner.

Hans Østergaard, bestyrelsesformand for Business Region MidtVest og borgmester i Ringkøbing-Skjern kommune siger:

”Fødevareerhvervet er et af de vigtigste arbejdsområder i Midt- og Vestjylland og Madmødet blev til på baggrund af et fælles ønske om at skabe bevidsthed og samarbejder mellem dem der henholdsvis producerer, tilbereder og spiser maden for at udvikle erhvervet endnu mere i vores område.”

Madmødets aktiviteter, som vil byde på alt fra fællesspisning og besøg hos producenter til debatter om landsbyudvikling og arbejdskraft, vil give et indblik i, hvorfor denne del af landet med rette kan kalde sig ”Danmarks Spisekammer".

Et møde om mad, der aldrig ender

Madmødet er ikke blot et enkelt møde eller en smagsprøve på det, regionen kan, men summen af utallige møder om mad på tværs af brancher og interesser i årene frem. Vi vil åbne vores køkkener, vores spisekamre, vores natur, vores fiskeri, vores landbrug og vores virksomheder, så mange flere kan få smagen af Midt- og Vestjylland. Ikke bare én gang, men hele året rundt.

Susanne Nors, Chef for Business Region MidtVest, forklarer:

”Udviklingen af et helt fødevareerhverv kræver langt mere end én begivenhed. Det er hårdt arbejde over mange år. Det ved vi i Midt- og Vestjylland. Det handler om dialog, viden, erfaring, mod og så handler det om at sætte de rigtige mennesker sammen, og det gør vi ved Madmødet.”

Kort sagt skal Madmødet gøre Midt- og Vestjylland rigere ved at invitere til dialog mellem: dem der spiser, dem der høster, dem der fisker, dem der tilbereder og dem der bestemmer. Folket, producenten, kokken og politikeren.

Se mere på madmødet.dk