Stor hollandsk interesse for at bo og arbejde i det midt- og vestjyske

Netop hjemvendt fra Europas største karrieremesse.

De 7 midt- og vestjyske kommuner i Business Region MidtVest er vendt hjem fra deltagelse i Europas største internationale karrieremesse ”Emigration Expo” i Holland. Målet var at markedsføre Midt- og Vestjylland, som en attraktiv karrieredestination og et godt sted at bo, samt præsentere de interesserede kandidater for konkrete jobopslag fra virksomhederne i Midt- og Vestjylland. Med os havde vi 55 jobopslag fra 20 forskellige virksomheder.

Vi talte med et bredt felt af kandidater, der var meget interesseret i vores område. Nogle var allerede i gang med at lære dansk, en enkelt havde allerede en jobsamtale hos en af vores virksomheder og mange andre, ville meget gerne høre mere om mulighederne. I alt har vi talt med mere end 150 interesserede kandidater.

På messen var det muligt for kandidaterne at deltage i en konkurrence om et hotelophold samt skrive sig op til at høre mere om mulighederne for at besøge vores område.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen lagde også vejen forbi Holland for at besøge messen. Han var yderst positiv over for informationen om, at jobcentrene i Midt- og Vestjylland samarbejdede om denne opgave samt vores fælles deltagelse og repræsentation ved messen.

”Det er afgørende for opsvinget i Danmark, at virksomhederne kan få de nødvendige hænder, og her er der også behov for at finde kvalificeret arbejdskraft i udlandet. Derfor har vi også i denne uge fremsat lovforslag, der skal gøre det nemmere at rekruttere dygtige medarbejdere i udlandet, og jeg håber, at jobmessen her er med til at lokke flere til at kigge mod Danmark”, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

Næste opgave er at få overblikket og følge op på de mange interesserede kandidater, CV´er og kontakter, som vi fik indsamlet på messen.

Emigration Expo i Holland er Europas største jobmesse, der erfaringsmæssigt tiltrækker 11.000 højtkvalificerede jobsøgere. Messen afholdes hvert år og havde i år særligt fokus på de skandinaviske lande.

Se den spændende folder om Midt- og Vestjylland som blev lavet ifm. messen

 

Projektet er støttet af: