BioGas2020: Konference & Challange

Skive afholdte Skandinaviens Biogaskonference 2017 i regi af det nordiske projektsamarbejde Interreg ØKS, som hedder BioGas2020. Konferencen blev afholdt d. 8-9 november, men i forlængelse med konferencen blev der også afholdt en BioGas2020 Challenge.

Hvad er BioGas2020?

BioGas2020 sigter mod at skabe grøn økonomi, biogasbaseret udvikling og bæredygtig vækst på tværs af grænserne inden for Öresund Kattegat og Skagerrak (ÖKS). Projektet vil omdanne konkurrencen om samarbejde inden for biogasindustrien og stimulere massive investeringer i sektoren.Dette geografiske område har potentialet til at være det bedste i verden på biogas. Her finder du en unik kombination af landdistrikter / byområder, industriel modenhed, landbrug og fødevareproduktion, et højklasset innovationsklima og en udviklet tredobbelt helixstruktur.

Klik her, for at se en video som viser hvad biogas er: https://youtu.be/Z8ihltdrQ4Y

Biogaskonference

Skandinaviens Biogaskonference 2017 blev afholdt på KulturCenter Limfjord i Skive, Danmark. Formålet med konferencen er at styrke kendskabet til biogas, hvor dagene er  fyldt med oplæg, udstillere, match-making session, studieture, stor middag, GreenLab Skive og masser af networking med aktører fra hele biogassens værdikæde. Det bliver den anden konference af i alt tre og arrangeres af Energibyen Skive som en del af det Interreg finansierede projekt Biogas2020.

Klik her, for at se en video som opsummere dagene fra konferencen: https://youtu.be/3MZCeFLumls 

Biogas Challange

Hvordan udvikler vi forretningsmodeller relateret til biogas? Det var udfordringen for fem studerende fra henholdsvist Norge, Sverige og Danmark. De 15 studerende blev inddelt i tre blandede hold, og fik én tilfældig case enten fra Danmark (Thise Mejeri), Norge (Veas) eller Sverige (West Coast Smolts).

Konkurrencen startede d. 6. november og de tre grupper fik dermed tre dage til at udvikle nye forretningsmodeller, da de skulle pitche deres idéer til fem dommere og publikum fra Biogas konferencen. Grupperne benyttede fremgangsmåden: Technology Business Model Innovation (TBMI), som er udviklet af Aarhus Universitet i samarbejde med blandt andet Stanford University og testet i Silicon Valley.

I mens deltagerne udviklede forretningsmodeller blev de målt på en masse parametre. De havde en kasket på med kamera, som filmede hver deltagers ansigtsudtryk. De havde en pulsmåler på, CO2 indholdet og temperaturen blev målt og der var ikke mindst et 360 kamera og lydoptagelse i deres rum.

Business Region MidtVest havde også en ansat med til konkurrencen, Kasper Søndergaard, som endte med at vinde konkurrencen med sine teammates.

Næste Konference og Challenge

Den 25.-26. april 2018 afholdes den næste Biogaskonference i regi med med BioGas2020. Konferencen vil blive afholdt i Østfold, Norge.