Lancering af "Smagen af Vestjylland" postkortet

Nyt kort over Midt- og Vestjylland - Lokale Fødevarer i Verdensklasse

Torsdag d. 24. august 2017 lancerede Business Region MidtVest i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune, Regional Madkultur Vestjylland, Aarhus 2017 og European Region of Gastronomy et nyt kort over området i form af et postkort med en bagsidetekst om de lokale fødevarer i verdensklasse. Lanceringen skete i forbindelse med konkurrencen Local Cooking 2017 i Holstebro - læs mere om arrangementet her.

Postkortet indeholder et link til dette site, hvor borgere og turister kan orientere sig om, hvor man kan gå hen og smage vore fantastiske fødevarer. De listede spisesteder er indmeldt til European Region of Gastronomy - og har ønsket at komme med på listen, hvor kravet er at restauranten skal servere mindst én ret tilberedt af mindst 75% lokale råvarer. Reaktionen hos restauratørerne og kokkene har været den at man meget gerne bruger de lokale råvarer af høj kvalitet og medvirker til at anvende disse i mange sammenhænge - fra et traditionelt køkken til det mere eksperimenterende. Listen vil blive opdateres løbende med de restauranter i området, der har samme passion for de lokale råvarer.

smagen af Vestjylland lokale fødevarer

Postkortet findes også i en tysk og engelsk udgave og er lavet af grafiker Gertrud Hjelm Kongshøj, der er opvokset i Ringkøbing og som sidste år lavede en hel serie af på i alt seks kort. Disse kort udkom i et stort oplag og er blevet revet væk, hvorfor vi nu har genoptrykt kortene.