Stor opbakning til den midt-og vestjyske velkomstreception på Folkemødet 2017

Business Region MidtVest sparkede folkemødet 2017 igang med en succesfuld åbningsreception på Folkeskibet Vestjylland.

Solen skinnede og smilene var brede, da Business Region MidtVest bød velkommen på Folkeskibet Vestjylland ved ydermolen i Allinge Havn.

Arrangementet blev kickstartet af den herningensiske musiker Karen Kousgaard i skøn duet med vestjysk bryggede smagsprøver fra Mylius-Erichsen Bryghus. Næstformand i Business Region MidtVest, Iver Enevoldsen, bød gæsterne velkommen og gav ordet videre til formanden for Regional Madkultur Vestjylland, Bent Graakjær, som kunne fortælle om de lækre midt-og vestjyske smagsprøver som de mange fremmødte kunne smage.

Der var fyldt med gæster på ydermolen ved Folkeskibet Vestjylland, da Business Region MidtVest holdt sin velkomstreception (foto: Mikkel Meldgaard)

Der var fyldt med gæster på ydermolen ved Folkeskibet Vestjylland, da Business Region MidtVest holdt sin velkomstreception (foto: Mikkel Meldgaard)

 

Debat om midt- og vestjyske fødevarer

Og netop smagen af Midt- og Vestjylland var et centralt emne for velkomstreceptionen som også bød på en debat om potentialet for midt- og vestjyske råvarer. Debatten tog udgangspunkt i betydningen af, at vi i Danmark satser på til stadighed at producere gode råvarer og give forbrugerne nye produkter og steder, hvor den gode mad kan udvikles og nydes.  

Debatten blev faciliteret af hjerneforsker Peter Lund Madsen, som også gav sine perspektiver på hvor vigtigt gode råvarer og vanerne ved måltider er for hjernens udvikling og lykke.

Peter Lund Madsen havde et skarpt panel der skulle styres, som bestod af:

Marianne Kragh
Uddannelseschef, HORESTA

Christian Christensen
Chef Lokale Varer, COOP

Ivar Ravn 
Direktør, SEGES Business

Asger Krogsgaard
Næstformand i Landbrug & Fødevarer, Formand for Danske Slagterier, Næstformand i Danish Crowns bestyrelse og Formand for ICC Danmark

H.C. Østerby
Borgmester Holstebro Kommune og Formand Business Region MidtVest

Debatten mundede ud i spændende diskussioner om hvorvidt midt- og vestjyske råvarer er gearet til at kunne indgå i større afsætningskanaler som f.eks. COOP og vigtigheden af at få italesat de mange muligheder og kvaliteter som området byder på således at både produktudvikling, nye producenter, afsætningskanaler og arbejdskraften får et boost.

 

 

 


(foto: Mikkel Meldgaard)


Også digital infrastruktur og business regioners betydning er på programmet for Business Region MidtVest på Folkemødet

Business Region MidtVest har to andre arrangementer i løbet af folkemødet 2017.

Bits & Bites: Privat frokostarrangement fredag med fokus på at få skabt en dialog om hvordan Midt- og Vestjylland får skabt en bedre digitale infrastruktur

Business Regioners betydning for national vækst og udvikling: Åbent debatarrangement, hvor professor i business regioner Greg Clark giver sine internationale perspektiver på hvorfor business regioner er på vej frem - Læs mere her