Tillykke Midt- og Vestjylland! Nu er samarbejdet en realitet

Business Region MidtVest er i dag blevet formelt stiftet.

Målet er at skabe endnu mere vækst, endnu flere jobs og forløse det kæmpestore potentiale, der er i de syv deltagende kommuner Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive og Struer.

Syv midt- og vestjyske kommuner vil nu gå sammen i "Business Region MidtVest – Danmarks Produktionshjerte." Målet er at skabe endnu mere vækst, endnu flere jobs og forløse det kæmpestore potentiale, der er i de syv deltagende kommuner Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive og Struer.

I Lemvig Kommune ser borgmester Erik Flyvholm en stribe store gevinster ved det nye erhvervssamarbejde mellem kommunerne.

"Vi har flere markante styrkepositioner i Lemvig Kommune, som vi kan løfte til et endnu højere niveau via det nye samarbejde. For Business Region MidtVest får en stærk og strategisk vigtig position på den nationale bane – og vil også inden for udvalgte områder blive toneangivende på den internationale bane," udtaler borgmesteren.

Hvem er stærkest?

Han peger på, at virksomheder, investorer og borgere ikke navigerer i forhold til kommunegrænser. I stedet opereres der på kryds og tværs af kommuner, og i Lemvig Kommune finder man da også flere virksomheder fra hele regionen i den etablerede offshore-klynge af virksomheder, der satser stort på offshore-aktiviteter. På samme måde vil en kommende Maabjerg-satsning i Holstebro også kunne have stor positiv effekt i forhold til virksomheder i Lemvig Kommune - eller nye tiltag på Siemens eller Vestas.

  • Sammen er vi stærkere
  • Stærkest indenfor fødevarer
  • Fokus på yderligere vækst

"Vi er stærke inden for fødevarer, energi, turisme og produktion. Og den nye Business Region MidtVests fokus på at skabe yderligere vækst, er et meget stærkt signal fra de syv kommuner om at arbejde for en vækstdagsorden i fællesskab," siger Erik Flyvholm

 

Gå tilbage til nyhedsoversigten